Συχνές ερωτήσεις- Αντίπαρος

Συχνές ερωτήσεις για την Αντίπαρο...

Δείτε συχνές ερωτήσεις για την Αντίπαρο χρήσιμο για όσους επισκέπτονται την Αντίπαρο για πρώτη φορά.
Δείτε επίσης Συχνές Ερωτήσεις για το Maria’s Place


Αεροπορικώς η ακτοπλοϊκώς φτάνετε στην Πάρο. Από το λιμάνι της Πάρου η πηγαίνετε με καΐκι στην Αντίπαρο (μισή ώρα) η οδικώς στην Πούντα (δέκα λεπτά) από όπου παίρνετε οχηματαγωγό για Αντίπαρο (δέκα λεπτά) με ένα ευρώ εισιτήριο. Τα δρομολόγια από Πούντα είναι κάθε μισή ώρα Ιούλιο – Αύγουστο, και κάθε μία ώρα τον υπόλοιπο χρόνο.

Τα πολυσύχναστα μπαρ στην πλατεία του χωριού, είναι ανοιχτά έως3-4 το πρωί. Μετά, υπάρχουν οι 2 disco του νησιού, έως τις 6-7 το πρωί.

Ακόμα και τον Αύγουστο, θα δείτε τα παιδιά της Αντιπάρου από πολύ μικρή ηλικία να κυκλοφορούν μόνα τους στην Αγορά! Γενικότερα, η Αντίπαρος είναι πολύ ασφαλές μέρος.

Εάν μένετε μέσα ή κοντά στο χωριό, δεν χρειάζεται δικό σας μέσο μεταφοράς. Πολλές παραλίες, τα σούπερ μάρκετ, το λιμάνι και η νυχτερινή διασκέδαση, είναι όλα εύκολα και γρήγορα προσβάσιμα με τα πόδια.

Πολλές παραλίες στην Αντίπαρο είναι με άμμο και κάποιες με ρηχά, καθαρά νερά. Κάποιες επίσης είναι οργανωμένες (Ψαραλυκή, Άγιος Γεώργιος, Απάντημα κα.)

Ο πιο γνωστός προορισμός για εκδρομές είναι το νησάκι Δεσποτικό (απέναντι από τον Αη Γιώργη) που είναι και αρχαιολογικός χώρος. Από την άλλη πλευρά του νησιού, μπορείτε να πάτε στο Σάλιαγκο και άλλα διπλανά νησάκια που αποτέλεσαν μάλιστα κοιτίδες του Κυκλαδίτικου πολιτισμού.

Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες της Αντιπάρου, είναι σε γενικές γραμμές πολύ φιλικοί με τα σκυλιά. Πολλά καταλύματα δέχονται κατοικίδια, και δεν θα έχετε πρόβλημα να κυκλοφορείτε και με ένα εκπαιδευμένο σκύλο ακόμα και στη βραδινή σας διασκέδαση.

Υπάρχει ένα μικρό ιατρικό κέντρο και ένα φαρμακείο στο νησί, αλλά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις είναι καλύτερο να πάτε στην Πάρο.

Με 57 χλμ ακτογραμμής, η Αντίπαρος δίνει την δυνατότητα να βρείτε και πολυσύχναστα και απομονωμένα σημεία για κολύμπι. Γενικά πάντως, όσο απομακρύνεστε από την χώρα οι παραλίες είναι πιο ήσυχες.

Επίσημα μόνο στην παραλία δίπλα στο κάμπινγκ, αλλά οπουδήποτε δεν υπάρχει πολυκοσμία και ειδικά οικογένειες και ηλικιωμένοι, ο γυμνισμός είναι ανεκτός.

Εξαρτάται από το αν αναζητάτε ήρεμες διακοπές οπότε είναι καλύτερα να αποφύγετε την πολυκοσμία του Ιουλίου και του Αυγούστου (θαλάσσια θερμοκρασία 24 βαθμοί περίπου) και να προτιμήσετε Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, που ο καιρός είναι επίσης καλός (θαλάσσια θερμοκρασία 18 βαθμοί περίπου).

Εάν αγαπάτε το κρύο, το διάβασμα την περισυλλογή και το πλέξιμο θα το λατρέψετε…

Δεν υπάρχουν ευρέως γνωστές δραστηριότητες για παιδιά στο νησί. Για παιδιά άνω των 8 ετών, υπάρχει το καταδυτικό κέντρο και επίσης ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου προσφέρει ανάλογα με την εποχή μαθήματα κολύμβησης και ιστιοπλοΐας για μικρές ηλικίες.
Στο χωριό, τα παιδιά μπορούν με ασφάλεια να κάνουν ποδήλατο στον πεζόδρομο της Αγοράς όπου υπάρχει και παιδική χαρά.

Οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες στην Αντίπαρο δεν υπάρχουν αλλά στην Πούντα της Πάρου (το σημείο μεταφοράς με το φέρρυ) υπάρχει η καλύτερη σχολή Windsurfing και Kiteboarding στον κόσμο. Επίσης υπάρχει σχολή καταδύσεων.
Στο τέλος του Ιουλίου διοργανώνεται ο ετήσιος διαγωνισμός κολύμβησης από την Πούντα στην Αντίπαρο, όπου εκατοντάδες κολυμβητές διασχίζουν το 1,6 χλμ του θαλάσσιου καναλιού μεταξύ Πούντας και Αντιπάρου.
Πολιτιστικά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται αρκετές εκθέσεις εικαστικών του ελληνικού και διεθνή χώρου.Επίσης διοργανώνονται φεστιβάλ rock μουσικής.

Υπάρχουν εταιρείες που οργανώνουν διακοπές με διαδρομές πεζοπορίας και διάφορες φυσιολατρικές δραστηριότητες. Φυσικά με την βοήθεια ενός χάρτη μπορείτε μόνοι σας να εξερευνήσετε την εντυπωσιακή φύση της Αντιπάρου.

Υπάρχουν κάποια καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων στο λιμάνι, για εξερεύνηση του νησιού.Φυσικά εξασφαλίστε ότι το ποδήλατο που νοικιάσατε είναι σε καλή κατάσταση.

Υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στο λιμάνι. Θα χρειαστείτε το δίπλωμα οδήγησης, οπότε καλό είναι να έχετε ένα αντίγραφο. Ελέγξτε τις λεπτομέρειες της ασφάλειας που θα υπογράψετε για να αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης εξασφαλίστε την καλή κατάσταση του οχήματος πριν το νοικιάσετε, (γρατσουνιές κλπ) και φυσικά μην πίνετε όταν οδηγείτε!

αίτημα κράτησης