Αντίπαρος: Το κρυμμένο μυστικό των Κυκλάδων..

Η Αντίπαρος βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πάρου και φημίζεται για τη γοητευτική της Χώρα, χαρακτηριστικό δείγμα Κυκλαδικής αρχιτεκτονικής, με τα χαριτωμένα, κάτασπρα σπίτια, τα γραφικά καλντερίμια, την άσπιλη ύπαιθρο και τις πανέμορφες παραλίες που περιμένουν να προϋπαντήσουν τους επισκέπτες της.

Η Αντίπαρος μπορεί να είναι από τα μικρότερα νησί των Κυκλάδων (με έκταση 35 τετρ. χλμ.) αλλά διαθέτει ασύγκριτη φυσική ομορφιά, ονειρεμένη ύπαιθρο και μια Χώρα που σφύζει από ζωή. Το καλοκαίρι τα στενά της Χώρας γεμίζουν με κόσμο που διασχίζει τα στενοσόκακα επισκεπτόμενος τα ελκυστικά μαγαζιά, τις μπουτίκ, τα καφεστιατόρια και τα bars που παραμένουν ανοιχτά ως αργά.Και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από τις αμμουδερές παραλίες και τα διάφανα νερά που περιβάλλουν τη Χώρα και από τις δύο πλευρές.

Όσοι ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το νησί θα εκπλαγούν από την εντυπωσιακή ομορφιά και την ποικιλομορφία του, ενώ θα τους συνεπάρει η θέα των ανενόμυλων που ορθώνονται στις πλαγιές του νησιού εναλασσόμενοι με ξωκλήσια σε φόντο μπλε. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πολλές διαδρομές για περιπάτους, όπως και μέρη που παρουσιάζουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στις πλαγιές της Αντιπάρου θα βρείτε ακόμα το φημισμένο σπήλαιο που προσελκύει επισκέπτες και φυσιολάτρες αιώνες τώρα. Στο εσωτερικό του σπηλαίου θα θαυμάσετε τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες που έχουν σχηματιστεί από τη συνεχή ροή του νερού, ενώ οι σφραγίδες του Όθωνα και της Αμαλίας, όπως και του λόρδου Βύρωνα στα τοιχώματα του σπηλαίου αποτελούν αδιάψευστοι μάρτυρες της έλξης που έχει ασκήσει το σπήλαιο μέσα στους αιώνες.

Επιπλέον οι επισκέπτες του νησιού έχουν να επιλέξουν από μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν επισκέψεις σε απομακρυσμένες παραλίες με μικρά καΐκια, καταδύσεις, windsurfing, kiteboarding και θαλάσσιο kayak. Λόγω του μικρού αριθμού των μόνιμων κατοίκων (οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 1.000 κατοίκους) το νησί έχει παραμείνει άσπιλο και προσφέρει μια επιλογή από ήσυχους, ερημικούς κολπίσκους και πολυσύχναστες παραλίες.

Για όσους θέλουν να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία η Αντίπαρος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό: συνδυάζει τη Χώρα με την έντονη νυχτερινή ζωή, τα καφεστιατόρια και τα μαγαζιά με τους χαλαρούς, ξεκούραστους ρυθμούς της υπαίθρου. Η Αντίπαρος απέχει μόλις 30 λεπτά με το βαπόρι από την Παροικιά και 5 λεπτά από την Πούντα με την ‘παντόφλα’ που πηγαινοέρχεται μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου κάθε μέρα του χρόνου.

αίτημα κράτησης