Διασκέδαση στην Αντίπαρο

Αφεθείτε στη μοναδική ατμόσφαιρα της Αντιπάρου μετά το σούρουπο...

Αφεθείτε στη μοναδική ατμόσφαιρα της Αντιπάρου μετά το σούρουπο…

Μέχρι πρόσφατα η Αντίπαρος ήταν ένα ήρεμο νησί, γνωστό μόνο για το εντυπωσιακό σπήλαιό του. Αν και μακριά από την χώρα η ηρεμία παραμένει, μέσα σε αυτήν έχει αναπτυχθεί μια κοσμοπολίτικη νυχτερινή ζωή που ανταγωνίζεται ακόμα και αυτήν της γειτονικής Πάρου.

Κάποια χρόνια πριν η νυχτερινή έξοδος στην Αντίπαρο σήμαινε δείπνο σε ταβέρνα, και μετά ποτό σε κάποιο από τα ελάχιστα μπαρ της κεντρικής πλατείας, ακούγοντας παρωχημένη μουσική.

Αυτό είναι φυσικά εφικτό μέχρι και σήμερα, αλλά έχει διανθιστεί με αρκετές εναλλακτικές.
Στην παραλία θα βρείτε ακόμα παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες, αλλά διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο του χωριού θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε εστιατόρια που προσφέρουν από ινδική και ανατολίτικη κουζίνα έως ιταλική και μοντέρνα ευρωπαϊκή. Και φυσικά και μερικά σουβλατζίδικα για κάτι πιο οικονομικό.

Στο τέλος του κεντρικού δρόμου, αριστερά του κάστρου βρίσκεται η κεντρική πλατεία. Είναι γεμάτη καφέ και μπαρ. Ιδανικό μέρος να καθίσει κανείς και να σκεφτεί τι θα κάνει αργότερα. Και μια προειδοποίηση: Ο λόγος που όλοι κάθονται στο κέντρο της πλατείας και όχι στην περιφέρειά της είναι τα πουλιά που κάθονται στα κλαδιά από πάνω…

Λίγο πιο πέρα από την πλατεία βρίσκονται διάφορα μικρά μπάρπου δεν παίζουν την κλασσική παλιά ροκ σκηνή, αλλά είναι ενημερωμένα σε ποικιλία μουσικών ειδών. Τα περισσότερα γεμίζουν γύρω στις μία με δύο τη νύχτα όταν η πλατεία αρχίζει να αδειάζει. Έχετε υπόψη ότι όσο πιο στιλάτο είναι το μπαρ, θα έχει και αντίστοιχες τιμές.

Υπάρχουν επίσης αρκετά club σε απόσταση περπατήματος. Τα περισσότερα παίζουν μία μίξη ξένης εμπορικής μουσικής, συνδυασμένη με ελληνικά “χιτάκια” για ποικιλία. Καλό είναι να ρωτήσετε τους πιο ενημερωμένους, ποια είναι τα “σωστά” μαγαζιά.

Στην διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται επίσης διάφορα οργανωμένα πάρτυ στην παραλία και κάποιες συναυλίες. Ρωτήστε εκεί αν κάτι συμβαίνει την εποχή της παραμονής σας.

Εάν δεν μένετε στην Αντίπαρο αλλά είστε επισκέπτης ελέγξτε τα δρομολόγια των φέρρυ γιατί δεν διαρκούν όλη τη νύχτα. Αν και με τέτοια πληθώρα επιλογών η πιθανότητα να χάσετε το τελευταίο και να ξεμείνετε πίνοντας και χορεύοντας μέχρι την αυγή, ίσως να μην είναι και τόσο κακή…

αίτημα κράτησης